Agent_Centrali_Rybnej

 
Rejestracja: 2016-10-26
Kiedy rybkę sobie zjecie, wnet się lepiej poczujecie!
Punkty142więcej
Następny poziom: 
Ilość potrzebnych punktów: 58
Ostatnia gra
Kanasta

Kanasta

Kanasta
6 lat 70 dni temu

Autorski przepis na budżetowe gołąbki

Dzień dobry. Dzisiaj chciałbym przedstawić Wam prosty przepis na budżetowe gołąbki według mojej receptury. Stworzyłem ten przepis z myślą o tych, którym nie starcza do kolejnej wypłaty. Ja po wypłacie najczęściej baluje a po dwóch tygodniach zazwyczaj mam w portfelu echo więc jest to jakieś rozwiązanie dla mnie. A więc zaczynamy. Pierwszą rzeczą jest znalezienie jakiegoś dużego, tłustego gołębia. Należy go oczywiście najpierw złapać. Ja najczęściej walę do nich z procy i zawsze jakiś tam się upoluje. Gdy mamy już gołębia musimy go wypatroszyć. Gdy jest dorodny to bardzo dobrze, a do bardziej wychudzonych wkładam kostkę smalcu do bebechów i zaszywam. Następnie takiego gołębia należy przesmarować musztardą. Bierzemy kapustę kiszoną a nie liście i obtaczamy w niej tegoż gołębia. Tak wiem, jest to innowacyjny przepis ale uwierzcie na słowo - bardzo dobry. Kolejną rzeczą jest powbijanie rozmarynu w cały korpus. Ma to przypominać znanego i lubianego mięsnego jeża. Na ten rozmaryn wbijamy z kolei rodzynki gdyż chcemy żeby był to mięsny jeż z kulkami ze słodkim posmakiem. Tak spreparowanego gołąbka wkładamy do piekarnika na półtorej godziny w 150 stopniach. Gdy skórka się zezłoci jest on gotowy do spożycia. Nie jest co prawda danie z wykwintnych restauracji Mediolanu czy Nowego Jorku aczkolwiek myślę, że prostemu człowiekowi może przypaść do gustu. Jest to mój autorski przepis a danie te zawsze bardzo przyjemnie łechcę moje podniebienie. To już dzisiaj na tyle. Życzę smacznego i do następnego. Mietek